Wednesday, May 11, 2016

HatYai

Berjalan ke Hatyai bersama emakku, kakakku, anak buahku

Date :

Budget :
1. Flight : Air Asia return RM1++ (time cuti sekolah mmg mahal)
2. Pakej : sendirian berhad
3. Hotel : Asian Hotel Family Room  (RM250 per night).
4. Transport : Airport to Hotel RM60 return
5. Tempat² Menarik : Eye Trick Museum, Samila Beach, Floating Market, Aquarium, Songkhla

















Tuesday, May 10, 2016

ChiangMai


My travel buddy ajak pergi Chiangmai coz katanya musim winter di sana ada bunga sakura

Date :

Budget :
1. Flight : Air Asia return RM250
2. Flight to Chiangmai from Bangkok Thai Smile : RM300
3. Transportation : RM180 sehari
4. Entrance Fee : Naik Gajah RM80, Rakit Buloh RM60, Tiger Kingdom RM30, Karen Tribe RM50
5. Tempat² Menarik : Chiangmai Zoo, Doi Suthep, Doi Ithanon, Chiangmai Elephant Camp, Tiger Kingdom, Karen Tribe Village
6. Hotel : Veranda Resort
7. Souvenir : RM300


Sesampai aje di Chiangmai terus gi Zoo Chiangmai nak jumpa member kat sana. tapi tidor plak. Pergi Tiger Kingdom tapi x bergamba pun dgn Tiger sbb mahal wehh! Seratus hinggit nak kena bayor. Entrance fee dah dekat RM30. huhu




Yayy! collections





Sakura blooming
bunga² sakura




Sejuk Di Doi Ithanon 

syioknya lebah iteww








Boleh la layan Elephant ride and Bamboo rafting kat sini


Aktiviti petang kanak² suku kaum karen
Suku kaum Karen 

kanak² di Chiangmai


Osaka Kyoto, Japan

Trip to Osaka, Kyoto and Kobe with Family

Date : 6 - 11th December 2016 (Autumn)

Budget :
1. Flight : Air Asia return RM1200 (mahal time ni. huhu)
2. Pakej : RM1950 termasuk transportation, entrance fee
3. Hotel : Airbnb Homestay (owner muslim) RM485 per night
4. Tempat² Menarik : USJ, Kyoto, Kobe, Osaka
5. Souvenir : RM300

Itinerary
Day 1 - Reach Osaka
Day 2 - Kobe Kitano-cho, Kobe Mosque, China Town, Kobe Harbourland. Tsunami Muzium and Kobe Tower
Day 3 - Universal Studios
Day 4 - Nara Deer park, Osaka Mosque, Osaka Castle, Shinkanshen Bullet Train, Umeda Sky Building, HRC, Dotonbori
Day 5 - Kyoto Arashiyama Bamboo Forest, Sagano Romantic Train, Fushimi Inari Shrine, Golden Pavilion, Kyoto Mosque, Kyomizudera and Dotonbori again
Day 6 - Balik time


Homestay kami. owner dia muslim

ada dapur boleh masak untuk jimat. dan ownder bagi free pocket wifi

Train station. lebih kurang korea. tp korea lagik happening subway dia

Owner homestay ada kedai makan muslim. boleh try datang sini ye.

boleh tahan pedas

Ajar camne nak beli tiket train

tadaaa..ini lah dia tiket train

train dah sampai

starbucks at kobe




comei² bas sekolah kat sana

shinkansen bullet train. ensem!

Osaka Umeda Building
Osaka at night

Masjid Kobe

Kobe Tower
Kobe Harbour

Kobe City


Nara Park

Dia pun nak selfie gak! ;-)

Innarie Shine, Golden pavilion
Arashiyama Bamboo Grove

Romantic Sagano Train. Syiok naik train wap ni. Sejukkk

Dotonbori

Kiyomizudera

Masa untuk berhibur di Universal Studios Osaka Japan. Seronok kat sini coz beratur tak panjang dan windy aje.  Time pergi ni diaorang dah nak sambut Christmas.






Best gak ride Spiderman ni

yang ni pun best! 




ni sama macam kat USS



water world show sama mcm di USS


kakakku! huhu



program cuti sekolah katanya!


ini yang ditunggu, harry potter!




masuk castle ni sebijik mcm dalam cite harry potter. awesome!

best gak Jaws ride ni!